05 May 2011

Σχετικά με τις διάφορες "Παγκόσμιες Ημέρες".

Κείμενο του Γενικού Ιατρού, Δημήτρη Μιχάλη στο Φόρουμ της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ο κ. Δημήτρης Μιχάλης είναι Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αλιάρτου :


Την παγκόσμια ημέρα «μαίας», κ.λ.π. ευσήμων ημερών, οργανώνουμε φιέστες για test Παπανικολάου, κ.λ.π. ενώ όλο τα άλλο διάστημα, αφήνουμε τις μονάδες χωρίς καμία δυνατότητα εκτέλεσης προγραμμάτων πρόληψης (έλλειψη υλικών, έλλειψη ανθρώπων, έλλειψη ευαισθητοποίησης υγειονομικών ή / και κοινού, …) ή στην καλύτερη περίπτωση τρέχουμε αποσπασματικά προγράμματα πρόληψης (για τα οποία παίρνουμε και βεβαιώσεις –βεβαίως –βεβαίως) για να φουσκώσουμε το βιογραφικό μας, σα να είναι πράξη αριστείας, έξω και πέρα από τα καθήκοντά μας (έχω δεί εκατοντάδες τέτοιες σαν εισηγητής –κριτής, συνήθως σε κενά –κατά τα λοιπά- βιογραφικά).

Κατά τα άλλα έχουμε σύστημα υγείας με φιέστες παγκόσμιων ημερών.

Στη μονάδα μας παρακαλάμε π.χ. για τα υλικά για το test Παπανικολάου εδώ και μήνες και ουδέν εγένετο. Τα λίγα τελευταία σετ δε που είχαμε, τα ζήτησε το νοσοκομείο για τις δικές του ανάγκες, γιατί και αυτοί είχαν ξεμείνει !!!

Αμ με πορδές αυγά δεν βάφονται, όπως λένε και στο χωριό μου.

Να τις χαιρόμαστε τις παγκόσμιες ημέρες έτσι –για άλλοθι και εξιλέωση- που τις έχουμε.



http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,2723.msg18122.html#msg18122

No comments: