30 April 2011

Σχετικά με την θεραπεία των κατακλίσεων.


Κείμενο του Γενικού Ιατρού Δημήτρη Κουναλάκη, από το Φόρουμ της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας της Υγείας.


Κατ' αρχήν έχω ψάξει αρκετά τα σχετιζόμενα με τις κατακλίσεις καθώς από το δεκάμηνο της ειδικότητας μου είχα "παντρευτεί" αρκετούς κατάκοιτους με ότι κατακλίσεις κουβάλαγαν. Δεν έχω "πεθάνει" κανένα από όσους ανέλαβα, πάντα τους "παντρευόμουν" για να ξέρω τι γίνεται και δεν τους έκανα βάρδιες. Έχω γνωρίσει και παλέψει κατακλίσεις από χρόνια κατάκλιση, από ισχαιμία, από υποθρεψία, μέχρι και σε νέο περιπατητικό ασθενή από αρτηρίτιδα.

Έχω δοκιμάσει πολλά μαντζούνια,επώνυμα και μη, φυτικά και μη, ακριβά και φτηνά, κοκ. Το συμπέρασμα σε όλες τις περιπτώσεις ήταν ένα:
Για να φτιάξει μια κατάκλιση πρέπει να ανατρέψεις τους μηχανισμούς που την προκάλεσαν. Όλα τα υπόλοιπα είναι μαντζούνια. ΤΕΛΟΣ.

Για να φτιάξει η κατάκλιση δεν πρέπει να έχει χρόνια πίεση στο δέρμα, δεν πρέπει να είναι απορυθμισμένος στο ΣΔ ή όποια άλλη νόσος επηρεάζει τα αγγεία, πρέπει να έχει επαρκή αιμάτωση και όχι στάση του αίματος και σωστή διατροφή & θρέψη. Αν εξασφαλίσεις τα παραπάνω τότε αρκεί να του κάνεις αλλαγές με φυσιολογικό ορό και θα φτιάξει το ταχύτερο.

Δυστυχώς τα παραπάνω αυτονόητα για το ανθρώπινο δέρμα είναι δυσνόητα για πολλούς συναδέλφους και εσκεμμένα άγνωστα για πολλούς παραδόπιστους εκμεταλλευτές που πουλάνε ότι μαντζούνι μπορεί να φανταστεί το μυαλό του ανθρώπου, είτε πρόκειται για αναγνωρισμένα φάρμακα είτε για επιθέματα είτε για φυτικά προϊόντα είτε για ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Μπορεί να σου ακούγεται υπερβολικό αυτό ή να πηγαίνει κόντρα στα συμφέροντα σου σαν dealer φυτικών προϊόντων αλλά είναι η πραγματικότητα. Χώνεψε το, πριν σου συνταγογραφήσει καμιά πραζόλη 30τβ κανενας από τους συναδέλφους που σε πιστεύουν χωρίς να σκέφτονται.


http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,2698.msg18036.html#msg18036

No comments: