20 April 2023

Mindray Z6. Πως τον ανοιγοκλείνουμε αλλά και γενικά κάποια πρακτικά θέματα για τους υπερηχογράφους.

 


Εντελώς πρακτικά για τον Mindray Z6:

Ανοίγεις (και κλείνεις) τον υπερηχογράφο πατώντας το κουμπί τέρμα πάνω δεξιά (με ένα σύμβολο που μέσα σε ένα κύκλο έχει άλλα δύο κυκλικά σήματα).

Όταν πατάς αυτό το πάνω δεξιά κουμπί για να κλείσεις τον υπερηχογράφο (ενώ δηλαδή ο υπερηχογράφος είναι σε λειτουργία), τότε βγαίνουν κάτι επιλογές στην οθόνη, μεταξύ των οποίων το stand by και το shut down.

Αν πατήσεις το stand by τότε σβήνει ο υπερηχογράφος αλλά μόλις πατήσεις ξανά αυτό το τέρμα πάνω δεξιά κουμπί τότε ανοίγει ο υπερηχογράφος πολύ γρήγορα.

Αν αντιθέτως πατήσεις το shut down τότε σβήνει ο υπερηχογράφος εντελώς (και εξοικονομεί πολύ περισσότερη ενέργεια), και για να τον ξαναανοίξεις πατάς πάλι το ίδιο κουμπί τέρμα πάνω δεξιά απλά τότε παίρνει αρκετά περισσότερο χρόνο για να ξεκινήσει ο υπερηχογράφος.

Καλό είναι ένας ηλεκτρονικός να βάλει μεταξύ του υπερηχογράφου και της μπρίζας στον τοίχο, έναν σταθεροποιητή τάσης (UPS), για να μην χαλάσει ο υπερηχογράφος από έντονες εναλλαγές της τάσης του ρεύματος.

How do you orient the ultrasound probe?

Indicator‐to-Screen Orientation

1) The top of the screen is closer to the probe. Bottom of the screen shows structures farther away from the probe.

2) The left side of the screen, as it is viewed, corresponds to the side of the probe marked with an indicator.


( = Every probe has a marker on its side, which concurs in a standardized way with the left side of the image when performing an ultrasound investigation of the abdomen ).

https://www.google.com/search?q=at+which+direction+the+probe+ultrasound&rlz=1C1DIMA_enGR690GR690&oq=at+which+direction+the+probe+ultrasound&aqs=chrome..69i57.21503j0j9&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Fluid in ultrasound is black. Gas in ultrasound is white ( whereas gas in x-ray is black).

Hypoechoic = dark. Anechoic = black.

Different kinds of probe:

convex → abdomen, lung 

linear → soft tissues and thyroid

sector → cardiology

Το πάγκρεας είναι γκριζάκι ( ανάλογα όμως και με την ηλικία. Όπως ασπρίζουν τα μαλλιά του γέρου έτσι ασπρίζει και το πάγκρεας). Οι όγκοι στο πάγκρεας είναι γενικά πιο μαύροι.

The oblique subcostal image στο ήπαρ = το "λαγουδάκι του play boy".

Το fatty liver δείχνει ασπριδερό.

Για επεμβάσεις κρατάμε τον ηχοβολέα με το αριστερό χέρι και την βελόνα με το δεξί χέρι (όταν πρόκειται για δεξιόχειρα).


No comments: