07 June 2008

Πώς συντάσουμε μια αίτηση;


Τέλειωσα δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο και πανεπιστήμιο, έγινα 40 ετών και έμαθα μεταξύ των άλλων ένα σωρό άχρηστα πράγματα αλλά κανείς δεν μου έμαθε με τρόπο συστηματικό κάτι που είναι απαραίτητο για να επικοινωνεί κανείς με το Ελληνικό κράτος.

Πώς συντάσουμε μια αίτηση;

Την απάντηση την πήρα κατά τύχη σερφάροντας στο διαδίκτυο.
Ενθουσιάστηκα τόσο που την παραθέτω και εδώ:


Σύνταξη & υποβολή αίτησης

Η σύνταξη και υποβολή μιας αίτησης είναι καθημερινή αναγκαιότητα για τον κάθε πολίτη. Ιδιαίτερα για τους νέους αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση στην προσπάθεια αναζήτησης εργασίας, συγκέντρωσης και υποβολής δικαιολογητικών, έκδοσης πιστοποιητικών, βεβαιώσεων κ.ά.Η σωστή και επιμελημένη εμφάνιση του εντύπου της αίτησης δημιουργεί την πρώτη εντύπωση (θετική ή αρνητική) και προδιαθέτει τον παραλήπτη.Για το σκοπό αυτό περιγράφουμε στη συνέχεια σε συντομία τη διαδικασία σύνταξης μιας αίτησης και παραθέτουμε στη ιστοσελίδα μας ένα πρότυπο αίτησης.

Σε ένα φύλλο χαρτιού (Α4) δημιουργούμε δυο στήλες, διαφορετικού πλάτους.

Στην αριστερή πλευρά της σελίδας, που είναι στενότερη της δεξιάς, αναγράφουμε τη λέξη ΑΙΤΗΣΗ και ακολουθούν όλα τα στοιχεία ταυτότητας του αιτούντος.

Στη δεξιά πλευρά και στο ανώτερο μέρος αναγράφεται ο φορέας / υπηρεσία ΠΡΟΣ την οποία απευθύνεται η αίτηση.


Ακριβώς από κάτω, αφήνοντας δυο-τρεις κενές σειρές, ακολουθεί ο χώρος στον οποίο αναπτύσσουμε το αίτημά μας, το οποίο πρέπει να είναι σύντομο και σαφές.

Στο τέλος της αίτησης αναγράφεται ο τόπος και η ημερομηνία σύνταξης της αίτησης και υπογράφεται το έγγραφο από τον αιτούντα.


http://www.career.kard.teilar.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=114&Itemid=5

No comments: