23 March 2014

Πρέπει οι Γενικοί Ιατροί να φοβόμαστε τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής Ιατρικών Υπηρεσιών;

Λέγεται και ξαναλέγεται σε Ιατρικούς κύκλους ότι θα έρθουν οι ιδιωτικές εταιρείες που θα πληρώνουν ψίχουλα στους Ιατρούς και θα μας πάρουν την δουλειά εμάς τους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες.

Δεν νομίζω ότι αυτό ισχύει όταν πρόκειται για κλινικούς Γενικούς Ιατρούς.

Με 50 ευρώ ανά έτος, σαν ιδιώτης Γενικός Ιατρός με μόνο προσωπικό μια Γραμματέα και μια Καθαρίστρια λίγες ώρες την εβδομάδα, θα μπορούσα να αναλάβω ένα Ασθενή. Δεν νομίζω ότι αυτή την τιμή μπορεί να την χτυπήσει η οποιαδήποτε Βιοιατρική (άσε που αν χρειαστεί έχω περιθώρια να κατεβώ και λίγο παρακάτω). Ούτε και νομίζω ότι οι κλινικοί Γιατροί που θα φέρει η Βιοιατρική από άλλες πόλεις θα αποκτήσουν έτσι εύκολα την εμπιστοσύνη του κόσμου στην Καβάλα ή στην Χίο ή στην Άμφισσα, (παίρνω τυχαία παραδείγματα) ειδικά αν η Βιοιατρικη πληρώνει χαμηλούς μισθούς.


Άλλο οι εργαστηριακές ειδικότητες και οι ειδικότητες που το κόστος εξοπλισμού ενός Ιατρείου είναι πολύ μεγάλο, και άλλο η μάχιμη Γενική Ιατρική.

Αν πάλι η Βιοιατρική είναι διατεθειμένη να μας πληρώσει πραγματικά καλούς μισθούς, τότε δεν θα είχα πρόβλημα να εργαστώ για αυτούς.

No comments: