21 September 2015

Σχόλιο σχετικά με την τεράστια αποχή στις χθεσινές Βουλευτικές εκλογές.



Η αποχή ήταν 43,45% . Δηλαδή σχεδόν ο 1 στους 2 δεν πήγε να ψηφίσει. Μιλάμε για τεράστια αποχή και δεν χρειαζόταν εταιρείες δημοσκοπήσεων για να το καταλάβει κανείς αυτό, τουλάχιστον εδώ στην Καβάλα. Φαινόταν με γυμνό μάτι. Όταν πήγαμε με την γυναίκα μου να ψηφίσουμε, σε ώρα αιχμής υποτίθεται, δηλαδή στις 11 το πρωί, σε ένα από τα πιο κεντρικά εκλογικά τμήματα της πόλης (το Δημοτικό Σχολείο της Παναγίας) δεν υπήρχε καθόλου ουρά και δεν περιμέναμε καθόλου. Όσο για τις καφετέριες γεμάτες. Δεν έβρισκες καρέκλα.

Αν λάβουμε λοιπόν υπ’όψιν ότι δεν πήγε να ψηφίσει 43,45% του συνολικού πληθυσμού, τότε η πραγματική δύναμη των κομμάτων επί του συνολικού πληθυσμού της χώρας έχει ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 20%, ΝΔ 15,6% ΧΑ 3,95% ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ 3,55% ΚΚΕ 3,1% ΠΟΤΑΜΙ 2,3% ΑΝΕΛ 2,31% Ένωση Κεντρώων 1,93% ΛΑ.Ε. 1,61% ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,48%.


Είναι καλό να το θυμόμαστε αυτό αν θέλουμε να έχουμε μια αίσθηση της πραγματικής επιρροής των διαφόρων κομμάτων στην κοινωνία.


Η τεράστια αποχή αποτελεί μια ήττα του Δημοκρατικού Πολιτεύματος αν και δεν συζητήθηκε ιδιαίτερα στα κανάλια χθες το βράδυ. Ας το λάβουν υπ’όψιν όσοι δεν πήγαν να ψηφίσουν για να εκδικηθούν δήθεν τους πολιτικούς. Στην πραγματικότητα το μόνο που κάνουν είναι να εναποθέτουν το μέλλον τους στα χέρια οργανωμένων μειοψηφιών. Το αυτί των Πολιτικών, αλλά και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, δεν ιδρώνει από την αποχή ακόμη και αν οι απέχοντες αποτελούν το 50% του γενικού πληθυσμού. Ακόμη και ένας να πάει να ψηφίσει, θα εκλεγεί κυβέρνηση. Αυτό τους ενδιαφέρει αυτούς. Σε ποιον θα πάει η εξουσία.

No comments: