29 April 2023

Σουηδία (και όχι μόνο). Ιστοσελίδες που μας βοηθούν στην σύγκριση τιμών σε διάφορες εκφάνσεις τις ζωής μας.

 

Γενικές σελίδες:

www.pricerunner.se Ένα από τα μεγαλύτερα και ευρέου φάσματος στην Σουηδία. Εύκολο και αξιόπιστο.


www.prisjakt.se Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του Pricerunner. Έχει καλές προσφορές και κόλπα στην πρώτη σελίδα.


Ιδιωτική οικονομία/Οικονομία:

www.compricer.se Ευρέου φάσματος και με προσανατολισμό στα οικονομικά προϊόντα. Δεν έχει όμως app.

www.konsumenternas.se Ευρέου προσανατολισμού κυρίως όμως για επιτόκια και δάνεια. Καλά ανανεωμένες πληροφορίες. Ανεξάρτητο, αν και χρηματοδοτείται από τον τομέα των τραπεζών.

www.zmarta.se Πολύ μεγάλη ποικιλία για το τι μπορεί να ψάξει κανείς, π.χ. τροχόσπιτα!!!

www.lanekoll.se  Η αίτηση γίνεται στο site και μετά στέλνεται σε διάφορες Τράπεζες.

www.autofin.se  Ένα site που κάνει μετα-σύγκριση από άλλα site που συγκρίνουν τιμές. 

www.finansportalen.se  Site με γενικές πληροφορίες και κάποιες υπηρεσίες σύγκρισης.

www.hittaforsakring.nu  Ποιο πολύ λίστα, παρά σύγκριση.


Ταξίδια, Αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία

www.flygresor.se  Το μεγαλύτερο στην Σουηδία. Σε στέλνει μετά στο site του αντίστοιχου τουριστικού γραφείου. Μπορείς να πληρώσεις κάτι παραπάνω για να βοηθήσεις και το περιβάλλον. Έχει και app.

www.booking.com Το μεγαλύτερο στην Σουηδία αλλά και παγκοσμίως. Ανήκει στην Expedia.

www.hotels.com     Συναγωνίζεται το booking.com για την πρώτη θέση. Καλύτερο για τις ΗΠΑ.

www.momondo.se  Μετα-σύγκριση από διάφορα site σύγκρισης για Ξενοδοχεία και Αεροπορικά Εισιτήρια και σου στέλνει στο κατάλληλο link.

www.trivago.se       Μετα-σύγκριση και αυτό.

www.kayak.com     Συγκρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο κυρίως για Αεροπορικά Εισιτήρια.


Ηλεκτρικό ρεύμα, κινητά, broadband

www.elsling.se      Καλό και σε θέματα ταξινόμησης. Μπορείς να συγκρίνεις επίσης και αν πουλάς ο ίδιος.

www.elpriskollen.se Ανεξάρτητο. Έχει επίσης δυνατότητα να σε βοηθήσει να παραπονεθείς.

www.bredband.se     Ευρέου φάσματος και γρήγορη μηχανή αναζήτησης ειδικά για το οίκημα στο οποίο μένεις.

www.mobiltbredband.se Καλό αλλά δεν γράφει λεπτομέρειες παρά σε στέλνει στο αντίστοιχο site.

www.abonnemangkoll.se  Καλό κυρίως για κινητά, broadband και tv.

www.elyn.se               Ξεκάθαρες συγκρίσεις για το οίκημα που μένεις, και περιέχει και διάφορες προσφορές.

www.billigasteelisverige.se Συγκρίνει συμβόλαια για ρεύμα. Αργό. Δύσκολο να συγκρίνεις.


Φαγητό

www.matpriskollen.se Το μόνο για φαγητό σε super market. Μπορείς να συγκρίνεις super market, τιμές και να σου έρχονται και προσφορές στο app.

www.matspar.se Γράψε τι περιέχει η σακούλα σου με τα φαγητά που θα αγοράσεις και σύγκρινε τι θα κοστίσει να σου τα στείλουν τα διάφορα σούπερ μάρκετ, στο σπίτι.

www.natmat.se   Δύσκολο στην πλοήγηση.

www.matpriser.nu Μόνο μια στάνταρντ σακούλα. Δεν μπορείς να τροποποιήσεις το περιεχόμενό της.


Διάφορα

www.tandpriskollen.se Καλό, έγκυρο και μάλιστα προσαρμοσμένο στην περιοχή σου.



Ρύθμιση της Αρτηριακή Πίεσης με την βοήθεια των φαρμάκων Piramil και Amlotens.

 

Η υψηλή Αρτηριακή Πίεση (ή όπως αλλιώς λέγεται Υπέρταση) είναι σοβαρή ασθένεια, που συχνά είναι ύπουλη γιατί μπορεί να μην προκαλεί καθόλου συμπτώματα αλλά όμως μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην Υγεία: Σε ορίζοντα μερικών ετών η Υπέρταση αυξάνει πολύ τον κίνδυνο για Εγκεφαλικό, για Οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου αλλά και για Νεφρική Ανεπάρκεια.

Καταρχήν είναι σημαντικό να μελετήσεις πράγματα που μπορείς να κάνεις για να χαμηλώσεις την πίεση σου και χωρίς φάρμακα.


Δες αναλυτικά εδώ: https://argiriou.blogspot.com/2016/05/blog-post_8.html


Αν οι παραπάνω συμβουλές δεν αρκούν, τότε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις και φάρμακο/φάρμακα, κατά της Αρτηριακής Υπέρτασης.

Ένα κλασικό λάθος που κάνουν οι ασθενείς είναι να πανικοβάλλονται και να θέλουν να κατεβάσουν την πίεση τους "εδώ και τώρα". Υπάρχουν, όντως, φάρμακα (και υψηλές δόσεις) που μπορεί να ρίξουν την πίεση γρήγορα και απότομα αλλά αυτό ενέχει τον κίνδυνο να καταλήξεις να παίρνεις πιο βαριά φάρμακα από ότι χρειάζεται με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς παρενεργειών. Σε βάθος χρόνου, είναι προτιμότερο, να ρίξει κανείς την πίεση του με πιο ήπιο τρόπο.

Δύο από τα πιο δοκιμασμένα και αποτελεσματικά φάρμακα κατά της Αρτηριακής Υπέρτασης είναι το

Piramil και το Amlotens.


Το πρώτο από αυτά τα φάρμακα, το Piramil 2,5 mg προτείνω να το παίρνεις ΜΙΣΟ κάθε πρωί (με ή χωρίς φαγητό, δεν παίζει ρόλο).

Αν μετά από δύο εβδομάδες η πίεση εξακολουθεί (κατά μέσο όρο) να είναι πάνω από 14 (η μεγάλη) ή πάνω από 9 (η μικρή) τότε μπορείς να το αυξήσεις σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ χάπι Piramil κάθε πρωί.

Εάν μετά από άλλες δύο εβδομάδες το Piramil εξακολουθεί να σου πέφτει λίγο τότε μπορείς να διπλασιάσεις την δόση σε ΔΥΟ χάπια Piramil 2,5 mg και αυτή είναι η μέγιστη δόση που θα πρότεινα να πάρεις από το Piramil, δηλαδή τα 5 mg.


Σε περίπτωση που το Piramil δεν σου αρκεί θα έχεις στο συρτάρι σου (για αρκετά άμεση δράση) και το Amlotens 10 mg, και σε αυτή την περίπτωση, θα πάρεις/παίρνεις ΜΙΣΟ χάπι/ημέρα (με ή χωρίς φαγητό) οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, σαν συμπλήρωμα στο Piramil (δεν χρειάζεται να ανέβεις στην μέγιστη δόση του Piramil για να το συμπληρώσεις και με Amlotens, και μπορείς, αν θέλεις, να πάρεις το Piramil και το Amlotens ταυτόχρονα).

(Αρχικά τουλάχιστον η βασική σου θεραπεία θα είναι το Piramil. Το Amlotens θα το έχεις σαν συμπληρωματικό στο Piramil φάρμακο, αν το Piramil δεν αρκεί. Το Amlotens έχει γενικά πιο γρήγορη δράση από το Piramil, αλλά το Piramil είναι, για τους περισσότερους, καλύτερο φάρμακο ως πρώτη επιλογή. Μπορείς να παίρνεις το Piramil σε μόνιμη βάση και να συμπληρώνεις με Amlotens μόνο όταν χρειάζεται ή να χρειαστεί να συμπληρώνεις με Amlotens κάθε μέρα. Πιθανόν όμως να αποδειχτεί ότι σου φτάνει μόνο το Piramil).

Το καλοκαίρι η πίεση συχνά πέφτει, οπότε τότε ενδεχομένως να ελαττώσουμε ή και να σταματήσουμε εντελώς το (ή, τα) φάρμακα της πίεσης, ενώ τον χειμώνα όταν έχει κρύο, η πίεση ανεβαίνει οπότε ενδεχομένως να χρειαστεί να τα ανεβάζουμε.

Η δραστική ουσία του Piramil (η Ραμιπρίλη) και η δραστική ουσία του Amlotens (η Αμλοδιπίνη) μπορούν να ανακατευθούν και μέσα στο ίδιο χάπι για να μην χρειαστεί να παίρνει κανείς δύο χάπια, αλλά κατά την γνώμη μου είναι καλύτερο να είναι σε ξεχωριστά χάπια γιατί τότε μπορεί κανείς να ανεβάζει τις δόσεις τους ανεξάρτητα του ενός από το άλλο (άσε που μπορεί να αποδειχτεί ότι τελικά αρκεί μόνο με το Piramil).

Πολλοί με ρωτούν εάν, σε περίπτωση που ξεκινήσουν φάρμακα για την Αρτηριακή Πίεση, πρέπει να τα παίρνουν για μια ζωή. Η απάντηση είναι: "Εξαρτάται". Μερικοί χρειάζεται, όντως, να τα παίρνουν για μια ζωή. Υπάρχουν όμως και πολλοί που αν αλλάξουν διάφοροι παράγοντες στην ζωή τους, η Πίεσή τους θα πέσει, και δεν θα χρειάζονται άλλο, το αντιυπερτασικό φάρμακο/φάρμακα. Άλλοι πάλι επηρεάζονται πολύ από τον καιρό οπότε μπορεί να παίρνουν αντιυπερτασικό φάρμακο/φάρμακα το χειμώνα αλλά να μην τα χρειάζονται το καλοκαίρι.

Καλό είναι να μετράς την πίεση σου τακτικά (το ιδανικό είναι μια φορά την ημέρα π.χ. το πρωί που ξυπνάς) και να την καταγράφεις σε ένα τετράδιο που θα το βαφτίσεις "ημερολόγιο πίεσης" όπου θα γράφεις ημερομηνία, ώρα, και την τιμή της πίεσης, και, ενδεχομένως, άλλες σημειώσεις όπως το τι φάρμακα πήρες κτλ. Τότε έχεις πολύ καλύτερο έλεγχο της πίεσής σου. Μην μετριέσαι πολλές φορές κάθε ημέρα και καταντήσει νεύρωση.



Αργύρης Αργυρίου

Γενικός - Οικογενειακός Ιατρός

Δαγκλή 4, Καβάλα

www.argiriou.se





25 April 2023

Mindray Z6 "how to" series.

 

https://www.youtube.com/watch?v=_Oh93NnSM34&list=PLpUtCpMDMUHQLcWvwcIC5hEOrFSmo0IMX

Mindray Z6. Πώς μετράμε όγκο.

 

Caliper → volume → set → 1st picture → freeze → measure the first two dimenstions → defreeze → 2nd picture → Freeze → measure the third dimension → and you get the result directly.


altenatively


dual → volume → set → 1st picture → measure the first 2 dimensions


volume → set → 2nd picture → measure the 3d dimension

20 April 2023

Mindray Z6. Πως τον ανοιγοκλείνουμε αλλά και γενικά κάποια πρακτικά θέματα για τους υπερηχογράφους.

 


Εντελώς πρακτικά για τον Mindray Z6:

Ανοίγεις (και κλείνεις) τον υπερηχογράφο πατώντας το κουμπί τέρμα πάνω δεξιά (με ένα σύμβολο που μέσα σε ένα κύκλο έχει άλλα δύο κυκλικά σήματα).

Όταν πατάς αυτό το πάνω δεξιά κουμπί για να κλείσεις τον υπερηχογράφο (ενώ δηλαδή ο υπερηχογράφος είναι σε λειτουργία), τότε βγαίνουν κάτι επιλογές στην οθόνη, μεταξύ των οποίων το stand by και το shut down.

Αν πατήσεις το stand by τότε σβήνει ο υπερηχογράφος αλλά μόλις πατήσεις ξανά αυτό το τέρμα πάνω δεξιά κουμπί τότε ανοίγει ο υπερηχογράφος πολύ γρήγορα.

Αν αντιθέτως πατήσεις το shut down τότε σβήνει ο υπερηχογράφος εντελώς (και εξοικονομεί πολύ περισσότερη ενέργεια), και για να τον ξαναανοίξεις πατάς πάλι το ίδιο κουμπί τέρμα πάνω δεξιά απλά τότε παίρνει αρκετά περισσότερο χρόνο για να ξεκινήσει ο υπερηχογράφος.

Καλό είναι ένας ηλεκτρονικός να βάλει μεταξύ του υπερηχογράφου και της μπρίζας στον τοίχο, έναν σταθεροποιητή τάσης (UPS), για να μην χαλάσει ο υπερηχογράφος από έντονες εναλλαγές της τάσης του ρεύματος.

How do you orient the ultrasound probe?

Indicator‐to-Screen Orientation

1) The top of the screen is closer to the probe. Bottom of the screen shows structures farther away from the probe.

2) The left side of the screen, as it is viewed, corresponds to the side of the probe marked with an indicator.


( = Every probe has a marker on its side, which concurs in a standardized way with the left side of the image when performing an ultrasound investigation of the abdomen ).

https://www.google.com/search?q=at+which+direction+the+probe+ultrasound&rlz=1C1DIMA_enGR690GR690&oq=at+which+direction+the+probe+ultrasound&aqs=chrome..69i57.21503j0j9&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Fluid in ultrasound is black. Gas in ultrasound is white ( whereas gas in x-ray is black).

Hypoechoic = dark. Anechoic = black.

Different kinds of probe:

convex → abdomen, lung 

linear → soft tissues and thyroid

sector → cardiology

Το πάγκρεας είναι γκριζάκι ( ανάλογα όμως και με την ηλικία. Όπως ασπρίζουν τα μαλλιά του γέρου έτσι ασπρίζει και το πάγκρεας). Οι όγκοι στο πάγκρεας είναι γενικά πιο μαύροι.

The oblique subcostal image στο ήπαρ = το "λαγουδάκι του play boy".

Το fatty liver δείχνει ασπριδερό.

Για επεμβάσεις κρατάμε τον ηχοβολέα με το αριστερό χέρι και την βελόνα με το δεξί χέρι (όταν πρόκειται για δεξιόχειρα).


19 April 2023

Mindray Z6. How to take a measurment:

 

Mindray Z6. How to take a measurment:


To take a measurment:


Freeze → Trackball → measure → choose with set → trackball set trackball set → Save 1


Alternatively:


Freeze → Calliper → measure as before


If you want to put annotation:


Freeze → Spacebar (brings up for example abdominal words because the preset is abdomen) 

→ set (and move the word wherever you want) → set  → save1


Alternatively:

Freeze → Spacebar → Just type on the keyboard whatever you want → save1




18 April 2023

Πως μετράμε όγκο στον υπέρηχο Sonoscape S11 (το τεχνικό μέρος):




Πως μετράμε όγκο στον υπέρηχο Sonoscape S11 (το τεχνικό μέρος):


Κοιτάω το όργανο κανονικά (με B-mode) και παίρνω έτσι την πρώτη εικόνα.


Dual (και τότε αποθηκεύεται αυτόματα η πρώτη εικόνα και με πάει αυτόματα στην δεύτερη εικόνα)


Όταν πάρω την δεύτερη εικόνα όπως την θέλω πατάω freeze και αποθηκεύει και την δεύτερη εικόνα.


Calc (ίσως χρειαστεί, για να πάρει την εντολή, να πατήσεις το κουμπί και 2η φορά)


Volume


set


μέτρα και τις τρεις διαστάσεις ως εξής:


set μπίλια set ( x 3, δηλαδή για κάθε μια από τις διαστάσεις )


Ξεfreeze και διέγραψες έτσι την 2η εικόνα



Dual ( για να ξαναγυρίσει αυτόματα στην B-mode)







Με το κουμπί clear πατώ αν μετανιώσω μια μέτρηση.


Για να καταλάβω αν είναι σε κατάσταση freeze ή όχι, αν βάλω το χέρι μου και ακουμπήσω τον ηχοβολέα βλέπω να κουνιέται το πάνω (το στενό) μέρος της εικόνας.


Σε περίπτωση π.χ. που μια κύστη είναι τεράστια και βγαίνει έξω από την εικόνα μπορείς να βάλεις και τον κέρσορα εκτός εικόνας και να τον βάλεις εκεί που υπολογίζεις ότι σταματά η κύστη. Εντάξει τότε η μέτρηση γίνεται στο περίπου. Στον δικό μου φορητό υπέρηχο mindray υπάρχει η δυνατότητα να μεγαλώσεις την εικόνα.


12 April 2023

Μερικές φορές αυτός που δηλώνει άγνοια, μπορεί να αποδειχτεί εγκυρότερος και οξυδερκέστερος παρατηρητής.


09/04/2023

Δημήτρης Ευθυμάκης

Protagon.gr

Της κακομοίρας γίνεται στην ελληνική Δικαιοσύνη

Αν αυτή είναι η ηγεσία της ελληνικής Δικαιοσύνης, τότε να τη βράσουμε και να πιούμε το ζουμί της. Να πιούμε και το ζουμί όλων εκείνων που εδώ και δεκαετίες πέρασαν από θέσεις πολιτικής ευθύνης για τη Δικαιοσύνη και την παράτησαν σ’ αυτό το μαύρο χάλι

Ξέρω ελάχιστα πράγματα για την ιεραρχία, τη λειτουργία και τα πρόσωπα της ελληνικής Δικαιοσύνης. Και απέφευγα πάντα όπως ο διάολος το λιβάνι τις μηνύσεις, τις αγωγές και τα ασφαλιστικά μέτρα, διότι οι αίθουσες των δικαστηρίων, οι δικαστές και οι δικηγόροι με άγχωναν. Δεν γνωρίζω ούτε τους ανώτατους ούτε τους κατώτατους δικαστές, μήτε μπορώ να ξεχωρίσω εύκολα το θεσμικό από το αντιθεσμικό στις πολύπλοκες διαδικασίες της. Αυτό όμως δεν μου αφαιρεί το δικαίωμα να κρίνω μερικά βασικά πράγματα που την αφορούν. Ενδεχομένως μάλιστα, η άγνοιά μου για τα πρόσωπα και πράγματά της, η απόστασή μου από τους δαιδάλους της, να με μετατρέπουν σε εγκυρότερο και οξυδερκέστερο παρατηρητή του εσωτερικού της και της δημόσιας εικόνας της. Καθότι, παντού και πάντα, αυτός που μπορεί να δώσει αυθεντική ερμηνεία των τεκταινομένων και λύση σε φαινομενικά άλυτα προβλήματα είναι, εν τέλει, ο κοινός νους. Τι μου λέει, λοιπόν, ο κοινός νους που πιστεύω ότι διακονώ; Οτι στην ελληνική Δικαιοσύνη γίνεται της κακομοίρας. Ετσι απλά και μπακαλίστικα. Οταν μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα σκάνε από το πουθενά δυο ανώτατοι δικαστικοί και κάνουν μαντάρα τη χώρα, να με συμπαθάτε, αλλά αυτό κάτι μου λέει για τον χώρο τους. Ο ένας παίρνει σύνταξη από αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και το μεθεπόμενο πρωί εμφανίζεται ως πρόεδρος ναζιστικού κόμματος, φερέφωνο και μπροστινός ενός καταδικασμένου εγκληματία. Ο άλλος, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, επιφορτισμένος να υπερασπιστεί τον Νόμο, αλλά πρωτίστως τη δημοκρατία, από την κοινοβουλευτική επανεμφάνιση μιας εγκληματικής συμμορίας, τσαντίζεται που η κυβέρνηση παίρνει μια νομοθετική πρωτοβουλία και την επιπλήττει με δημόσια δήλωση. Ορμάει να ξεμαλλιάσει τον υπουργό Εσωτερικών, σαν παιδάκι που του ανέβηκε ξαφνικά το αίμα στο κεφάλι και επιτίθεται εναντίον του άλλου μέσα στον περίβολο του σχολείου. Ανήκουστα πράγματα. Αν αυτή είναι η ηγεσία της ελληνικής Δικαιοσύνης, τότε να τη βράσουμε και να πιούμε το ζουμί της. Να πιούμε και το ζουμί όλων εκείνων που εδώ και δεκαετίες πέρασαν από θέσεις πολιτικής ευθύνης για τη Δικαιοσύνη και την παράτησαν σ’ αυτό το μαύρο χάλι. Και μην ξανακούσω για «αποκούμπια του έλληνα πολίτη», για «δικαστάς που υπάρχουν εις τας Αθήνας» και άλλα παρόμοια γλυκανάλατα, γιατί θα ξεράσω.

 

https://www.protagon.gr/apopseis/tis-kakomoiras-ginetai-stin-elliniki-dikaiosyni-44342701789

Σε περίπτωση που οι εισπνοές με νεφελοποιητή προκαλέσουν στοματική μυκητίαση:




Σε περίπτωση που οι εισπνοές προκαλέσουν στοματική μυκητίαση στον ασθενή τότε μπορεί να βοηθήσει το πόσιμο εναιώρημα Nystamysyn (=Nystatin) 100.000 IU/ml

Δόση για Ενήλικες: Η συνιστώμενη δόση είναι 400.000-600.000 IU (4-6ml), 4 φορές την ημέρα. Το εναιώρημα συνιστάται να μένει σ’ επαφή με τη μολυσμένη περιοχή όσο το δυνατόν περισσότερο και μετά το καταπίνουμε.


https://farmasyn.gr/wp-content/uploads/2022/05/PIL_Nystamysyn_v2.pdf






11 April 2023

Η συνηθισμένη δοσολογία του Disp. Tabl. Vibramycin ( = Δοξυκυκλίνης) 100 mg x 8

 

Η συνηθισμένη δοσολογία του αντιβιοτικού Vibramycin ( = Δοξυκυκλίνης)


Ημέρα 1: 2 μαζεμένα δισκία. 


Ημέρα 2-9: 1 δισκίο την ημέρα.


Μπορούν να ληφθούν (τα καταπίνουμε) χωρίς ή με φαγητό.


(Το Disp. Tabl. σημαίνει ότι όταν το καταπίνουμε λιώνει κατευθείαν στο στομάχι, ενώ τα συνηθισμένα χάπια θέλουν περίπου 20 λεπτά για να αποσυντεθούν στο στομάχι).

10 April 2023

Τα δύο μεγάλα προβλήματα των «ειδικών» Ιατρών στην Ελλάδα.

 

Οι «ειδικοί» Ιατροί στην Ελλάδα έχουν δύο μεγάλα προβλήματα:

1) Η εκπαίδευση τους: Είναι αποκλειστικά εκπαιδευμένοι σε Νοσοκομειακό περιβάλλον με αποτέλεσμα να έχουν μάθει να θεραπεύουν μόνο ασθενείς που χρειάζονται να νοσοκομείο και έτσι να δίνουν πιο πολλά και πιο βαριά φάρμακα. Και αυτό συνεχίζουν συχνά να το κάνουν ακόμη και αν αρχίσουν να δουλεύουν και εκτός Νοσοκομείου.


2) Έχουν μάθει να κοιτούν μόνο το όργανο στο οποίο είναι εξειδικευμένοι π.χ. μόνο καρδιά ή μόνο πνεύμονες ή μόνο οστά, με αποτέλεσμα πολλές φορές να βλέπουν το δέντρο και να χάνουν το δάσος.

03 April 2023

Νεφελοποιητής Salter Aire Elite

 


Παραθέτω την φωτογραφία αυτή για να δει ο ασθενής, τον προσανατολισμό που πρέπει να έχει ο πράσινος πλαστικός κώνος.

(μπορείτε να κάνετε και αριστερό κλικ πάνω στην εικόνα για να την μεγεθύνετε).