31 March 2018

Σχετικά με την ονομασία του Κράτους των Σκοπίων.


Το μόνο σύνθετο όνομα που θα μπορούσα να δεχτώ είναι το Σλαβομακεδονία. Δεν το δέχονται όμως. Το Άνω Μακεδονία το θεωρώ απαράδεκτο γιατί εγείρει αλυτρωτισμούς.

Έχουν δικαίωμα να προσδιοριστούν όπως θέλουν, όπως και εμείς, ως Ελλάδα, έχουμε δικαίωμα να τους αναγνωρίσουμε (ως Ελλάδα, τα άλλα κράτη ας κάνουν ότι θέλουν) το όνομά τους ή όχι.

Δεν έχω πειστεί ότι το κόστος για κάτι τέτοιο είναι τόσο τεράστιο.

Μέχρι τώρα (που δεν τους αναγνωρίζουμε το όνομα) έχουμε αρκετά καλή γειτονία και οι εμπορικές μας συναλλαγές δεν είναι και τόσο άσχημες.  ( Η Ελλάδα είναι στην 3η θέση μεταξυ των ξένων επενδυτών στην ΠΓΔΜ
 http://www.in.gr/2018/04/14/economy/oikonomikes-eidiseis/stin-triti-thesi-metaksy-ton-ksenon-ependyton-stin-pgdm-ellada/ )

Ανησυχώ πολύ περισσότερο για το πώς θα τα πάμε με τους Ανατολικούς μας γείτονες.

Δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να κάνουμε τον παλληκαρά στους Σκοπιανούς. Απλώς, ήρεμα αλλά σταθερά να τους ξεκαθαρίσουμε ότι το μόνο σύνθετο όνομα, με το οποίο μπορούμε να τους αναγνωρίσουμε είναι το Σλαβομακεδονία ( Για το σκέτο Μακεδονία ούτε λόγος φυσικά ). Μέχρι εκεί. Αλλιώς FYROM μέχρι να σβήσει ο ήλιος ( του πλανητικού μας συστήματος εννοώ, όχι της σημαίας τους ).

Η διεθνής κοινότητα είναι και αυτή ελεύθερη να κάνει ότι θέλει.

No comments: