25 May 2009

Το τέλος της Ανανεωτικής Αριστεράς στην Ελλάδα;

Σήμερα παρακαλούθησα μια εκδήλωση ενός νεοιδρυθέντος πολιτιστικού συλλόγου στην Καβάλα που λέγεται "Διαδρομές". Αν και πολιτιστικός σύλλογος, οι "Διαδρομές" είχαν σήμερα μια εκδήλωση με πολιτικό περιεχομένο: Παρουσιάστηκαν δυό μικρά πολιτικά κόμματα τα οποία δεν εκπροσωπούνται στην Ελληνική Βουλή και για αυτό δεν προβάλλονται πολύ από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η φιλελεύθερη "Δράση" και οι "Οικολόγοι Πράσινοι". Οι εκπρόσωποι και των δύο αυτών κομμάτων μου κάναν γενικά καλή εντύπωση.

Αυτό που μου έμεινε πιο πολύ όμως, είναι μια φράση του εκπροσώπου της "Δράσης" του Αντύπα Καρίπογλου. Είπε λοιπόν σε κάποια στιγμή ο Αντύπας, ότι δεν υπάρχει πλέον Ανανεωτική Αριστερά στην Ελλάδα. Εκείνη την στιγμή συνειδητοποίησα ξαφνικά ότι είχε δίκιο και πόνεσα. Νομίζω όμως ότι αυτή είναι η αλήθεια.

Από την στιγμή που ο Συνασπισμός έγινε ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος τώρα έχει σαν δεύτερο όνομα στο Ευρωψηφοδέλτιό του, μια εκπρόσωπο του Επαναστατικού Μαρξισμού δεν μπορούμε να κατάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στα κόμματα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Όπως και να το κάνουμε ο Στάλιν και ο Μάο κατέσφαξαν ένα σωρό κόσμο. Όταν νοσταλγοί αυτών των δικτατόρων έχουν φτάσει να κατέχουν εξέχουσες θέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ τότε δεν μπορούμε πλέον να θεωρούμε τον ΣΥΡΙΖΑ εκπρόσωπο της Ανανέωσης στην Ελληνική Αριστερά.

2 comments:

Unknown said...

Αργυρη, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ δεν ειναι αυτο που νομιζεις. Χρησιμοποιουν την ωραια αυτη ονομασια για να προσελκυσουν τους ευαισθητοποιημενους στα οικολογικα προβληματα. Στην πραγματικοτητα υποστηριζουν ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ αποψεις οπως:
1. Υπαρξη μκεδονικου εθνους !
2. Αναγνωριση της μουσουλμανικης μειονοτητας της Θρακης, ως τουρκικη !!!
3. Ζητουν μαλιστα να ονομαστει μια κεντρικη Λεωφορος της Θεσσαλονικης σε Λεωφορος Ατατουρκ !!!!!!!

Τα βιντεο που σου εστειλα για τους Καφετζοπουλο και Τρεμοπουλο ειναι νομιζω ακκρως αποκαλυπτικα.
Ειναι επισης υποστηρικτες του Zeitgest, το οποιο εκπροσωπει την ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΕΟΣΟΦΙΣΤΙΚΗ οργανωση.
Τα ιδια ισχυουν και για το κομα "Δραση", με το οποιο συμπορευεται ο ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ Νικος Δημου.

Anonymous said...

Ενδιαφέρον άρθρο από την Αυγή της 25/07/2009:

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=478657