18 May 2018

Ωτικές σταγόνες Paroticin.





Για εξωτερικές ωτίτιδες (έκζεμα, βακτηριακές λοιμώξεις, μυκώσεις, δοθιήνωση του ακουστικού πόρου), η adelco έχει το Drops Paroticin 10 ml. Έχουν λιανική τιμή 2,38 €.

Περιέχει Fludrocortizone Acetate + Polymixin B Sulfate + Lidocaine hydrochloride. 

Η δοσολογία για ενήλικες είναι 2-4 σταγόνες 3-4 φορές την ημέρα και ο ασθενής περιμένει μετά από κάθε ενστάλλαξη, με το αυτί να κοιτά προς τον ουρανό για 5 λεπτά ώστε να εμποτιστεί αποτελεσματικά ο ακουστικός πόρος. 

Η δοσολογία για παιδιά είναι 3 σταγόνες, 3-4 φορές την ημέρα.

( Δεν ξεχνούμε βέβαια ότι το Α και το Ω για την θεραπεία της εξωτερικής ωτίτιδος είναι ούτως ή άλλως ο καλός μηχανικός καθαρισμός του ακουστικού πόρου κατά προτίμηση με ηλεκτρική αναρρόφηση ).

Στα αρχικά στάδια βέβαια, μιας εξωτερικής ωτίτιδας, πριν ξεκινήσει κανείς με Ear Drops Paroticin, έχει νόημα αφού πρώτα κάνει καλό μηχανικό καθαρισμό κατά προτίμηση με ηλεκτρική αναρρόφηση (ο οποίος μηχανικός καθαρισμός ίσως χρειαστεί να επαναληφθεί για επιπλέον 1-2 ημέρες ) να χρησιμοποιήσει  κανείς για 1-3 ημέρες Αντισηπτικόγαληνικό διάλυμα Βορικού Οξέως ώστε να ξεπρηστεί κάπως ο ακουστικός πόρος, και μετά να αρχίσει με τις σταγόνες Paroticin.

Παρ΄όλο που συνηθίζεται κατά κόρον στην Ελλάδα, (και μάλιστα και από "ειδικούς" ΩΡΛ) στις εξωτερικές ωτίτιδες δεν χρειάζεται σχεδόν ποτέ αντιβίωση από του στόματος.

No comments: