19 November 2019

Άδωνις.




Δεν το περίμενα και εγώ αλλά ο Άδωνις αποδείχτηκε από τους μεγαλύτερους μεταρρυθμιστές στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες.

Τόλμησε να τα βάλει με τις Φαρμακευτικές Εταιρείες και να κατεβάσει τις τιμές των γενοσήμων (όταν ο Τομεάρχης Υγείας στον αντιπολιτευόμενο ΣΥΡΙΖΑ, Κουρουμπλής, ωρυόταν να μην το κάνει, γιατί άραγε;  ) και έτσι κατέβασε την ετήσια φαρμακευτική δαπάνη της Ελλάδας από τα 6 δις στα 2 δις.

Επίσης τόλμησε να σπάσει το μονοπώλιο συνταγογράφησης των Ιατρών του ΙΚΑ και έτσι έδωσε την δυνατότητα στο 60% του Ελληνικού πληθυσμού που ήταν ασφαλισμένο στο ΙΚΑ να μπορεί να πηγαίνει να γράφει τα φάρμακά του και τις εξετάσεις του σε όποιον Γιατρό θέλει με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν οι ουρές της ντροπής στα παραρτήματα του ΙΚΑ. (Σε αυτό βέβαια συνέβαλαν πολύ και Λοβέρδος / Τιμοσίδης ).

Ακόμη, πολλοί δεν γνωρίζουν ότι την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο Σύστημα Υγείας την ψήφισε ο Άδωνις στις 29/05/2014 λίγο πριν τον αλλάξει ο Σαμαράς.

Θα πρόσθετα και την άρση του καμποτάζ, ως Υφυπουργός Ναυτιλίας το 2011 με τον Παπαδήμο. Την μεγάλη εκείνη πληγή του Τουρισμού που στην ουσία δεν επέτρεπε προσέγγιση ξένων κρουαζιερόπλοιων διότι ήταν υποχρεωμένα να ναυτολογήσουν Ελληνικά πληρώματα.

https://www.naftemporiki.gr/story/814450/prosbasi-sto-sustima-ugeias-ton-anasfaliston-apo-ton-epomeno-mina



No comments: