10 November 2019

Είναι ΟΚ να έχει ένας Ιατρός τατουάζ;



Το ντύσιμο και η όλη εμφάνιση του Ιατρού (στην δουλειά τουλάχιστον) δεν πρέπει να γίνεται το επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ Ασθενούς - Ιατρού. ( Το επίκεντρο πρέπει να είναι ο Ασθενής).
Για τον λόγο αυτό πιστεύω ότι η γενική εμφάνιση του Ιατρού δεν πρέπει να ξεφεύγει πολύ από τον μέσο όρο.

Για μένα όποιος Ιατρός θέλει να κάνει σώνει και καλά τατουάζ (αφού πρώτα αναλογισθεί πώς θα φαίνεται όταν με το καλό γεράσει και κρεμάσουν τα κρέατα), ας το κάνει τουλάχιστον σε μέρος που καλύπτεται.

Έζησα στην Σουηδία 16 χρόνια και συνεχίζω να την επισκέπτομαι κάθε χρόνο. Ακόμη λοιπόν και εκεί όπου τα τατουάζ είναι πιο συχνά από ότι στην Ελλάδα, το φαινόμενο αυτό είναι παρόλα αυτά κάτι σχετικά καινούριο και εξακολουθεί να μου χτυπά άσχημα στο μάτι όταν βλέπω στην δουλειά Γιατρούς με τατουάζ κάτω από την μέση των βραχιόνων. ( Στην Σουηδία όλοι οι κλινικοί Ιατροί, εκτός ίσως των Ψυχίατρων, υποχρεούνται να έχουν κοντομάνικες Ιατρικές μπλούζες, για να μην στο πλύσιμο των χεριών πιτσιλιούνται τα μανίκια και μαζεύουν βρομιές ).

Επίσης να σκεφτούμε ότι στην Σουηδία η συντριπτική πλειοψηφία των Ιατρών δουλεύει στον Δημόσιο τομέα. Στην Ελλάδα πολλοί θα αναγκαστούν να δουλέψουν στον Ιδιωτικό τομέα, με ότι αυτό συνεπάγεται όταν έχεις τατουάζ που κάνουν μπαμ...

Δείτε πάντως και ένα σχετικό άρθρο εδώ: Should Doctors have Tattoos? ( πρέπει όμως να κάνετε πρώτα log in στο medscape, η εγγραφή είναι δωρεάν ).

https://www.medscape.com/viewarticle/920155?src=soc_fb_191110_mscpedt_news_mdscp_tattoo+&faf=1&fbclid=IwAR3PaSRwSQz-rpDHGWL_Twrdz9Gdv3aav-dgreNxx4ADoFhaby62fhBMoBc


No comments: