Συστατικά:
4 κυδώνια
100 ml Σιρόπι σφενδάμου
1/2 φλιτζάνι Κονιάκ
1/3 φλιτζάνι Χυμό λεμονιού
2 Κανέλα ξυλάκι
1/2 κουτ γλυκού Γαρίφαλο
2 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα κυδώνια να βγει το χνούδι τους χωρίς να βγάλουμε το φλούδι τους.
Τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τα κουκούτσια τους.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα πασπαλίζουμε με το λεμόνι.
Ρίχνουμε μέσα στο ταψί το νερό, το σιρόπι, το κονιάκ, την κανέλα, το γαρίφαλο.
Σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθέρμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Ξεσκεπάζουμε μισή ώρα πριν να πάρουν χρώμα.
Όταν κρυώσουν σερβίρουμε με σαντιγί (ή για πιο υγιεινά με στραγγιστό γιαούρτι 2% λίπος) και τριμμένο καρύδι.
Καλή Επιτυχία!
( Δείτε εδώ πληροφορίες σχετικά με το Σιρόπι σφενδάμου: https://www.mednutrition.gr/portal/efarmoges/leksiko-diatrofis/16018-siropi-sfendamou )
No comments:
Post a Comment