Υλικά για 4-6 άτομα.
Πρόκειται για σχετικά υγιεινό γλυκό γιατί δεν έχει πολλούς γρήγορους
υδατάνθρακες.
-
½ φλιτζάνι θρυμματισμένα μπισκότα ολικής άλεσης
χωρίς ζάχαρη.
-
2 πακέτα τυρί κρέμα (220 γραμμάρια το καθένα)
χωρίς λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου
-
1 πακέτο τυρί κρέμα 220 γραμμάρια, κανονικό, σε
θερμοκρασία δωματίου
-
¼ της κούπας Σουκραλόζη (υποκατάστατο της ζάχαρης).
-
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
-
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
-
2 αυγά
-
4 ασπράδια αυγών
-
1 φλιτζάνι αποβουτηρωμένο γάλα εβαπορέ
-
Μαρμελάδα της επιλογής σας χωρίς ζάχαρη για την
επικάλυψη (προαιρετικά)
Για την συνταγή θα χρειαστείτε
ένα αντικολλητικό ταψί με αποσπώμενο πάτο.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 250
βαθμούς. Βουτυρώστε ένα ταψί με αποσπώμενο πάτο και αφήνετε στην άκρη. Στη
συνέχεια πασπαλίζετε το κάτω μέρος με θρυμματισμένα μπισκότα και πατικώνετε με
την βάση ενός ποτηριού μέχρι να απλωθεί καλά το μείγμα μπισκότου σε όλη την
φόρμα.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε τα
τυριά κρέμα και τη σουκραλόζη ή την ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε το αλεύρι,
τη βανίλια και το εκχύλισμα αμυγδάλου. Χτυπήστετα καλά. Προσθέστε τα αυγά και τα
ασπράδια αυτών, ένα την φορά. Στη συνέχεια προσθέστε το γάλα εβαπορέ και
ανακατεύετε. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 10
λεπτά. Μειώστε την θερμότητα στους 170 βαθμούς και συνεχίστε το ψήσιμο για μία ώρα
ακόμα. Το αφαιρείτε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο για 2-4 ώρες.
Αν θέλετε καλύπτετε την επιφάνεια του cheesecake με μαρμελάδα.
Απαιτούμενος χρόνος: 70 λεπτά.
Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα: Θερμίδες 150
Υδατάνθρακες: 18 γραμμάρια
Πρωτεΐνες: 10 γραμμάρια
Λίπος: 5 γραμμάρια
Κορεσμένα λιπαρά: 3 γραμμάρια
Χοληστερόλη: 45 mg
Νάτριο: 290 mg.
No comments:
Post a Comment