13 January 2016

Θεραπευτικό σχήμα για απολέπιση λόγω ψωρίασης.

Ψωρίαση                                                                          Απολέπιση

Η απολέπιση είναι πολύ σημαντική ώστε η ψωρίαση σου να  γίνει καλά. Καμιά θεραπεία κατά της ψωρίασης δεν έχει αποτέλεσμα αν τα εξανθήματα της ψωρίασης δεν απολεπιστούν (αυτό ισχύει για τις διάφορες θεραπείες κατά της ψωρίασης όπως π.χ. η φωτοθεραπεία, η διτρανόλη, η πίσσα, η κορτιζόνη ή η PUVA).

Κάνε λοιπόν τα παρακάτω:

Για το σώμα: Κάνε ντούζ ή κανονικό μπάνιο ή κάνε σάουνα (αν έχεις την δυνατότητα). Αλείψου με μαλακτική κρέμα (π.χ. την Decubal, την Fenuri ή την μαλακτική κρέμα ACO) πρωί και βράδυ.

Ειδικά για το τριχωτό της κεφαλής: Η απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής γίνεται καλύτερα με αλοιφή Decubal με σαλικυλικό οξύ 2% ή 5% που την αφήνουμε να δράσει όλη την νύχτα:

 Βρέξε λίγο τα μαλλιά. Κάνε τα χωρίστρες. Βάλε μπόλικη αλοιφή. Κάνε απαλό μασάζ τα μαλλιά σου. Τύλιξε τα μαλλιά με μια χοντρή πετσέτα ή βάλε πλαστικό σκουφάκι για όλη την  νύχτα.  Το επόμενο πρωί ξέπλυνε τα μαλλιά και αφαίρεσε προσεκτικά τα μικρά αυτά λέπια χτενίζοντας τα μαλλιά με χτένα με αραιά δόντια. Λούσου μετά με σαμπουάν

Επανέλαβε την θεραπεία αρκετές βραδιές στην σειρά μέχρις ότου το τριχωτό της κεφαλής να απαλλαχτεί από τα μικρά αυτά λέπια.

Μην ξύνεις και μην ενοχλείς ποτέ με άλλο μηχανικό τρόπο τα εξανθήματα της ψωρίασης.

Καλή απολέπιση = Καλό αποτέλεσμα.

Ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές για να έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

psoriasis, treatment, desquamation<br/><a href="http://oi64.tinypic.com/2s1ajyv.jpg" target="_blank">View Raw Image</a>

No comments: