20 August 2016

Πώς μπορούμε να πετάξουμε με charter από το Αεροδρόμιο της Χρυσούπολης ( Καβάλας ) και τανάπαλιν;


Χθες ( 19.08.2016) βρέθηκα στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης και είδα ότι κατεβαίνουν charter αεροπλάνα από διάφορες χώρες της Ευρώπης στο αεροδρόμιο της που φέρνουν τουρίστες για να κάνουν τις διακοπές τους στην περιοχή μας και μετά από μερικές εβδομάδες τους γυρνούν πίσω.

Χθες είδα π.χ. να κατεβαίνουν charter από διάφορες περιοχές της Αγγλίας αλλά και από Γερμανία, Αυστρία, Σουηδία (Στοκχόλμη), Νορβηγία αλλά και Σλοβακία.

Ρώτησα έναν Βρετανό ξεναγό της εταιρείας Thomas Cook εάν μπορεί κανείς να αγοράσει ένα τέτοιο charter από την ανάποδη: Δηλαδή να πετάξει από την Χρυσούπολη στην Αγγλία και μετά από μερικές εβδομάδες να ξαναγυρίσει πίσω με charter. Μου είπε ότι αυτό είναι δυνατόν με την βοήθεια δύο ιστοσελίδων. Της www.skyscanner.net και της www.flythomascook.com

Επίσης μίλησα με έναν Έλληνα της Σουηδίας ο οποίος κατάγεται από Καβάλα και ο οποίος κατέβηκε με charter από Στοκχόλμη στην Χρυσούπολη. Σκοπεύει τώρα να αγοράσει εισιτήριο για να πετάξει με την οικογένειά του από Χρυσούπολη για Στοκχόλμη τον Σεπτέμβριο. Τα εισιτήρια τα αγοράζει από το τουριστικό γραφείο Airtours ( http://www.airtours.se ) στην Στοκχόλμη με τηλέφωνο +46856610300 Μου είπε ότι η πτήσεις από Στοκχόλμη για Χρυσούπολη Καβάλας αρχίζουν Μάιο και τελειώνουν τέλη Σεπτεμβρίου. Οι πτήσεις γίνονται μέσω της εταιρείας SAS.

Αν θέλει κανείς σε καθημερινή βάση να βλέπει από ποιες χώρες προσγειώνονται και απογειώνονται αεροπλάνα στο αεροδρόμιο της Καβάλας μπορεί κανείς να το δει στην σελίδα www.flightradar24.com για την ακρίβεια εδώ: https://www.flightradar24.com/data/airports/kva Υπάρχει πάντως και το τηλέφωνο 25910 53 119 στο Αεροδρόμιο της Χρυσούπολης όπου και από εκεί μπορεί να πάρει κανείς σχετικές πληροφορίες.

Έτσι, παρατηρώντας τις πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο της Καβάλας επί μία εβδομάδα μέσα στον Αύγουστο το 2016, είδα την εταιρεία Thomas Cook Airlines ( https://www.thomascookairlines.com ) να ανεβοκατεβάζει στο αεροδρόμιο της Καβάλας ( συμβολίζεται με KVA ή LGKV ) από Newcastle ( NCL ) και από East Midlands ( EMA )  μέσω Skiathos ( JSI ). Την Thomson Airways (http://www.thomson.co.uk/flight  ) να ανεβοκατεβάζει από London (LGW), από Birmingham ( BHX ) και από Manchester ( MAN ). Την Airberlin ( www.airberlin.com ) και την Eurowings ( www.eurowings.com )  να ανεβοκατεβάζει από Dusseldorf ( DUS ). Την Airberlin επίσης να ανεβοκατεβάζει από Munich ( MUC ). Την Germanwings ( = eurowings ) να ανεβοκατεβάζει από Cologne ( CGN ) και από Stuttgart ( STR ). Την Niki ( www.flyniki.com ) να ανεβοκατεβάζει από Vienna ( VIE ). Την Thomas Cook Airlines Scandinavia ( www.thomascookairlines.no  ) να ανεβοκατεβάζει από Oslo ( OSL ) (και σύμφωνα με Ελληνοσουηδό φίλο μου) και από Στοκχόλμη ( http://www.thomascookairlines.se/sv ). Υπάρχει επίσης και ο κλάδος της εταιρείας αυτής στην Δανία ( http://www.thomascookairlines.dk/da  ) όπως και στην Φινλανδία (  http://www.thomascookairlines.fi/fi ).  Είδα την Travel Service Slovakia να ανεβοκατεβάζει από Bratislava ( BTS ). Και τέλος την Olympic Air ( www.olympicair.com ) να κάνει καθημερινά δρομολόγια όλο τον χρόνο με Athens ( ATH).

No comments: