21 February 2011

Παραλληλισμός Φαρμακοποιών και Αλυσίδων Φαρμακείων με μπακάλη και Αλυσίδες Σούπερμαρκετ.

Απόσπασμα από κείμενο μιας φαρμακοποιού χωρίς φαρμακείο, που γράφει με το ψευδώνυμο Black Mamba στο Φόρουμ της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας:

Και για να μας συγκινήσει συναισθηματικά, ο ΦΣΠ (Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά) μας προειδοποιεί ότι θα «χαθεί η καθημερινή φιλική πρόσβαση στο φαρμακείο της γειτονιάς». Έτσι θα έπρεπε να συγκινηθούμε και για το «μανάβη της γειτονιάς», που έδωσε τη θέση του στο σούπερ μάρκετ. Έτσι βρεθήκαμε συναλλασσόμενοι με τους «απρόσωπους υπαλλήλους» των σούπερ μάρκετ, που βέβαια είναι απλοί, περιφρονημένοι υπάλληλοι και δεν έχουν το «πρόσωπο» και την προσωπικότητα του «μανάβη της γειτονιάς». Μόνο που αυτό το «πρόσωπο» είχε προσωπικό κέρδος όταν μας έκλεβε στο ζύγι, όταν έκανε συνεχώς «λάθη» στο λογαριασμό, που ποτέ δε μας τον έδινε να τον μελετήσουμε στο σπίτι, που τα τρόφιμά του ήταν εκτεθειμένα σε όλες τις μύγες της γειτονιάς (τότε υπήρχαν και μύγες), κλπ., κλπ., κλπ. Το ίδιο θα γίνει και όταν θα έρθει (αν έρθει ποτέ) η αποφράδα ημέρα που θα βρεθούμε μπροστά στα απρόσωπα τέρατα που θα είναι υπάλληλοι στα υποκαταστήματα των μεγάλων εταιριών πώλησης φαρμάκων και θα χάσουμε τον κ.κ. «φαρμακοποιό της γειτονιάς», που το παίζει και γιατρός («για κάθε πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζεις»!).

Αλλά, τότε, εκτός από τους «απρόσωπους υπαλλήλους», θα αντιμετωπίζουμε και τα «αφεντικά χωρίς κοινωνική ευαισθησία»! Σωστά, οι σημερινοί φαρμακοποιοί είναι «αφεντικά με κοινωνική ευαισθησία». Και ενώ τα «αφεντικά χωρίς κοινωνική ευαισθησία» έχουν ως «μοναδικό μέλημά» τους το κέρδος, τα «κοινωνικώς ευαίσθητα αφεντικά», οι φαρμακοποιοί δηλαδή, έχουν και άλλα μελήματα, π.χ., το καλό των ασφαλισμένων, που, τελείως συμπτωματικά, συμπίπτει με το καλό της τσέπης τους! Και αν αγωνίζονται να μην περάσει το νομοσχέδιο, αυτό το κάνουν τελείως αλτρουϊστικά (ή σχεδόν τελείως) γιατί υπερασπίζονται «μια φαρμακευτική περίθαλψη με ανθρώπινο πρόσωπο». Γι’ αυτό, για την επίτευξη αυτού του υψηλού ανθρωπιστικού στόχου, νιώθουν ότι έχουν το δικαίωμα να καλέσουν «όλους του πολίτες» να «βρεθούν κοντά στον αγώνα» τους. Αμήν!


http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,1989.msg16358.html#msg16358

No comments: