18 December 2010
Η Μεσογειακή Διατροφή (οι διαφάνειες από ομιλία που έδωσα πρόσφατα).
Η Μεσογειακή Διατροφή.
Ομιλητής:
Αργυρίου Αργύρης
Γενικός - Οικογενειακός Ιατρός
--------------------------
Η Μεσογειακή διατροφή.
Η ιστορία της Μεσογειακής Διατροφής.
Γιατί συζητούμε για την Μεσογειακή Διατροφή.
Είναι μια διατροφή για όλους ακόμη και για τους διαβητικούς.
Οι μεγάλες κατηγορίες στις οποίες χωρίζουμε τις τροφές.
Η αναλογία που πρέπει να έχουμε σ'αυτές τις τρείς κατηγορίες όταν τρεφόμαστε.
Ο γλυκαιμικός δείκτης.
Η διατροφική πυραμίδα.
Πώς πρέπει να φτιάχνουμε το πιάτο μας.
Πώς να μοιράζουμε τα γεύματα μέσα στην ημέρα.
Τί να πίνουμε.
Περίληψη.
------------------------------
Οι μεγάλες κατηγορίες στις οποίες χωρίζουμε την τροφή:
Υδατάνθρακες
Πρωτεΐνες
Λίπη
Συμπληρώματα στην τροφή:
Ίνες
Βιταμίνες
Ιχνοστοιχεία / Μέταλλα.
--------------------------------
Η αναλογία που πρέπει να έχουμε μεταξύ
αυτών των κατηγοριών τροφής:
Υδατάνθρακες: 50 - 60%
Πρωτεΐνες: 5 - 15%
Λίπη: 25 - 35%
Συμπληρώματα στην τροφή:
Ίνες
Βιταμίνες
Ιχνοστοιχεία / Μέταλλα.
-------------------------
Εικόνα με την διατροφική πυραμίδα.
-------------------------
Εικόνα με το πιάτο χωρισμένο στα τρία
--------------------------
Εικόνα με το πιάτο που σε κάθε ένα
από τα τρία μέρη του γράφουμε τί πρέπε
να έχει.
--------------------------
Η Μεσογειακή διατροφή.
Η ιστορία της Μεσογειακής Διατροφής.
Γιατί συζητούμε για την Μεσογειακή Διατροφή.
Είναι μια διατροφή για όλους ακόμη και για τους διαβητικούς.
Οι μεγάλες κατηγορίες στις οποίες χωρίζουμε τις τροφές.
Η αναλογία που πρέπει να έχουμε σ'αυτές τις τρείς κατηγορίες όταν τρεφόμαστε.
Ο γλυκαιμικός δείκτης.
Η διατροφική πυραμίδα.
Πώς πρέπει να φτιάχνουμε το πιάτο μας.
Πώς να μοιράζουμε τα γεύματα μέσα στην ημέρα.
Τί να πίνουμε.
Περίληψη.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment