07 December 2010

Με ποιά σειρά κάνει μια επαγγελματίας καθαρίστρια την καθαριότητα του Ιατρείου;


Το ιατρείο δεν είναι μόνο Ιατρική επιστήμη. Είναι και πρακτικά πράγματα όπως η καθαριότητα του χώρου. Η καθαρίστρια του Ιατρείου μου θα κάνει εγχείρηση το γόνατό της και δεν πρέπει να εργαστεί για δύο μήνες. Σήμερα ήταν η τελευταία φορά που ήρθε πριν την εγχείρηση και κάθισα σε όλη την διάρκεια που δούλευε για μου δείξει με συστηματικό τρόπο τι κάνει για να καθαρίσει το Ιατρείο. Φιλοδοξώ να την αντικαταστήσω εγώ όσο καιρό θα λείπει και να μην προσλάβω αντικαταστάτρια:

Ξεκινά με το να ποτίσει τα λουλούδια.

Παίρνει ότι υπάρχει στο πάτωμα για να μπορέσει μετά να το σκουπίσει.

Τινάζει τα χαλάκια που στεγνώνουμε τα πόδια μας όταν περνάμε την πόρτα.

Σκουπίζει τα μπαλκόνια για να μην φέρει μετά χώματα και σκόνες μέσα στο Ιατρείο.

Βάζει γάντια μιας χρήσης.

Μαζεύει τις σακκούλες από τους κάδους αχρήστων και βάζει καινούριες. Τις γεμάτες τις βάζει μέσα σε μια μεγάλη σακκούλα (την οποία την έχει βάλει από την προηγούμενη φορά μέσα σε έναν από τους κάδους). Αυτή την μεγάλη σακκούλα που έχει μέσα τις άλλες γεμάτες την αφήνει έξω από την εξώπορτα, ώστε να μην πιάνει χώρο στο πάτωμα που θα σκουπιστεί.

Σκουπίζει με την ηλεκτρική σκούπα όλο το σπίτι.

Ψεκάζει με Viakal Plus τους νιπτήρες των μπάνιων και την μπανιέρα και μετά τα τρίβει με ένα σφουγγάρι και τα ξεπλένει, με το τηλέφωνο του μπάνιου για την μπανιέρα, και με μια πλαστική λεκανίτσα για τα άλλα.

Ρίχνει μερικά καπακάκια παχύρευστης χλωρίνης Klinex στην λεκάνη της τουαλέτας, που την καθαρίζει με την βούρτσα της τουαλέτας, και ρίχνει και κανένα καπακάκι παχύρευστης χλωρίνης στην πλαστική λεκανίτσα την γεμίζει μετά με νερό και με αυτή τη σαπουνάδα σαπουνίζει με ένα άλλο σφουγγαράκι (το σκισμένο) το εξωτερικό μέρος της λεκάνης της τουαλέτας και στα δύο καμπινέ.

Μετά ξεσκονίζει. Το ξεσκόνισμα το κάνει μετά το σκούπισμα γιατί το σκούπισμα με ηλεκτρική σηκώνει έτσι και αλλιώς σκόνη. Ξεσκονίζει με φτερό Swiffer τις πολύπλοκες και μη επίπεδες επιφάνειες (π.χ. το κομπιούτερ, τον εκτυπωτή και τα βιβλία), και με Wettex βρεμμένο με νερό τις επίπεδες μεγάλες επιφάνειες. Αυτές τις επίπεδες, μεγάλες επιφάνειες τις κάνει μια φορά το δεκαπενθήμερο ή όταν βλέπει δακτυλιές και με σπρέι Overlay για έπιπλα. Την τηλεόραση κανονικά την κάνει με άλλο ειδικό σπρέι.

Μετά κάνει μπαλκόνια. Παίρνει με ένα Wettex τα πόμολα των μπαλκονιών. Μετά ρίχνει με το λάστιχο νερό στα μπαλκόνια και ρίχνει και λίγα καπάκια παχύρευστης χλωρίνης και τρίβει λίγο τα πλακάκια με μια σκούπα. Πιθανώς να χρειαστεί και ειδικό ξύστη για να ξύσει τις κουτσουλιές. Τέλος ξεπλένει τα πλακάκια με νερό από το λάστιχο.

Μετά συνεχίζει με το να γυαλίσει τα τζάμια (αυτό το κάνει μετά τα μπαλκόνια γιατί όταν πλένει τα μπαλκόνια πιτσιλιούντε τα τζάμια). Τα τζάμια τα γυαλίζει με ειδικό υγρό τζαμιών Endless που το ρίχνει με ένα ψεκαστηράκι πάνω στο τζάμι και μετά γυαλίζει τα τζάμια με λίγο χαρτί κουζίνας ή ακόμη καλύτερα με χαρτί εφημερίδας.

Τέλος σφουγγαρίζει το σπίτι με νερό που ρίχνουμε μέσα και λίγο υγρό Sweep ή χλωρίνη.

(καλά τα έγραψα στο blog, να δούμε πως θα τα καταφέρω και στην πράξη...)

No comments: