24 March 2022

Πληροφορίες για ασθενείς που τους πονά ο λαιμός.

 

Μην παίρνεις αντιβίωση έτσι εύκολα.

Οι πιο πολλές αμυγδαλίτιδες οφείλονται σε ιούς και τότε δεν βοηθούν οι αντιβιώσεις.

Οι αντιβιώσεις μπορεί να βοηθήσουν σε βακτηριδιακές λοιμώξεις των αμυγδαλών. Σημάδια που μπορεί να θυμίζουν βακτηριδιακή λοίμωξη είναι τα εξής:

Όταν ο πόνος στον λαιμό εμφανίστηκε ξαφνικά. Όταν ο πόνος στον λαιμό είναι μόνο από την αριστερή ή μόνο από την δεξιά μεριά του λαιμού. Όταν ο πόνος στον λαιμό συνοδεύεται από υψηλό πυρετό (από 38 και πάνω).

Πριν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε για αντιβίωση ξεκινάμε με πιο απλά πράγματα:

Παίρνουμε ένα ποτήρι νερό βράζουμε το νερό, προσθέτουμε τότε μια κουταλιά της σούπας αλάτι, το ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε αυτό το διάλυμα να κρυώσει. Μετά κάνουμε γαργάρα με αυτό το διάλυμα και ύστερα το φτύνουμε χωρίς να ξεροκαταπιούμε για κανένα λεπτό ώστε να μείνει το αλάτι στις αμυγδαλές και να κάνει δουλειά. Τέτοιες γαργάρες κάνουμε τακτικά  π.χ. κάθε μισή ώρα όταν είμαστε στο σπίτι και δεν κοιμόμαστε.

Δεν ξεχνούμε επίσης να παίρνουμε από 2 χάπια Ντεπόν των 500 mg το καθένα ανά έξι ώρες.

Μεταξύ των δόσεων του Depon, αν συνεχίζεις να έχεις πυρετό ή μυαλγίες μπορείς να παίρνεις και από ΜΙΣΟ Algofren των 600 mg (αγόρασε την συγκεκριμένη μάρκα το Algofren γιατί αυτό σπάει εύκολα στην μέση με το χέρι). Αν παίρνεις βέβαια Algofren καλό είναι να τρώς και κάτι μαζί με το φάρμακο αυτό (έστω μια φρυγανιά).

Πάρε ένα φύλλο χαρτί, ή ακόμη καλύτερα ένα τετράδιο, για να γράφεις ημερομηνία και ώρα που παίρνεις τις διάφορες δόσεις των φαρμάκων αλλιώς μπορεί να τα ξεχάσεις.

Μην διστάσεις να επικοινώσεις μαζί μου για ότι χρειαστείς:



Αργύρης Αργυρίου

Γενικός - Οικογενειακός Ιατρός

Δαγκλή 4, Καβάλα

Τηλ. 2510 23 11 41 ή 69 78 68 27 22

Πληροφορίες για την Γενική - Οικογενειακή Ιατρική:

http://argiriou.blogspot.com/2022/03/blog-post_14.html


No comments: