23 March 2022

Οδηγίες για όσους νοσούν από Κοροναϊό.

 

9 φορές στις 10 ο κορονοϊός περνά σαν ένα κρύωμα ακόμη και σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά θέλει λίγο χρόνο.

Μην ξεχνάς να πίνεις αρκετά υγρά, παραδείγματος χάριν νερό ή τσάι με μέλι ειδικά σε περίπτωση που έχεις και πολύ βήχα (το μέλι είναι φυσικό αντιβηχικό).

Αν έχεις πυρετό ή μυαλγίες προτείνω να παίρνεις από ΔΥΟ απλά Depon των 500 mg το καθένα, ανά έξι ώρες.

Μεταξύ των δόσεων του Depon, αν συνεχίζεις να έχεις πυρετό ή μυαλγίες μπορείς να παίρνεις και από ΜΙΣΟ Algofren των 600 mg (αγόρασε την συγκεκριμένη μάρκα το Algofren γιατί αυτό σπάει εύκολα στην μέση με το χέρι). Αν παίρνεις βέβαια Algofren καλό είναι να τρώς και κάτι μαζί με το φάρμακο αυτό (έστω μια φρυγανιά).

Πάρε ένα φύλλο χαρτί, ή ακόμη καλύτερα ένα τετράδιο, για να γράφεις ημερομηνία και ώρα που παίρνεις τις διάφορες δόσεις των φαρμάκων αλλιώς μπορεί να τα ξεχάσεις.

Συνήθως δεν χρειάζεται να πάρει κανείς κάποια αντιβίωση ούτε κάποιες βιταμίνες.

Αν τα συμπτώματα είναι γενικά ήπια και νιώθεις καλά μετά από 5 ημέρες, μπορείς τότε να επιστρέψεις στην δουλειά (η μέρα με το θετικό τεστ θεωρείται ημέρα 0 και ακολουθούν οι πέντε (5) ημέρες απομόνωσης) αλλιώς μπορεί να χρειαστεί να μην πας στην δουλειά για περισσότερες ημέρες.

Τις ημέρες που δεν πας στην δουλειά δεν απαγορεύεται να βγαίνεις έξω να περπατάς στο ύπαιθρο και να σε βλέπει ο ήλιος, να φοράς όμως μάσκα υψηλής προστασίας (N95, KN95 ή FFP2) και μην χρησιμοποιείς ασανσέρ, μην μπαίνεις επίσης σε κλειστά κοινόχρηστα μέρη όπως π.χ. super market.


Αργύρης Αργυρίου

Γενικός - Οικογενειακός Ιατρός

Δαγκλή 4, Καβάλα

Τηλ. 2510 23 11 41 ή 69 78 68 27 22

Πληροφορίες σχετικά με την Γενική - Οικογενειακή Ιατρική:

http://argiriou.blogspot.com/2022/03/blog-post_14.html

No comments: